Hyrläkare / Stafettläkare

På iDoc har vi lång erfarenhet inom bemanning av personal till vården. Vi erbjuder uppdrag i hela Sverige för dig som vill jobba som hyrläkare / stafettläkare.

Vill du styra över din egen arbetstid, välja själv bland olika uppdrag och slippa administrativt arbete?

På iDoc har vi stor variation på olika uppdrag inom vården för dig som vill arbeta som stafettläkare. Vi erbjuder bra villkor, hög ersättning, flexibilitet och spännande uppdrag som passar dina kvalifikationer och önskemål.

På hemsidan kan du välja bland olika uppdrag. Söker du specifika tjänster eller uppdrag i en specifik region anger du det i vår tjänst lediga uppdrag för att hitta potentiella uppdrag i just det området.

Är du intresserad av en specifik tjänst eller vill få information om hur det är att jobba som hyrläkare / stafettläkare kan du göra en intresseanmälan och ange vilken tjänst du är intresserad av så hör vi på iDoc av oss och berättar mer.


Vad innebär det att jobba som hyrläkare?

Väljer du att jobba som hyrläkare innebär det att du arbetar på konsultbasis för arbetsgivaren.

Stafettläkare, hyrläkare och resursläkare är några benämningar för en läkare som jobbar på konsultuppdrag på vårdcentraler, sjukhus samt andra medicinska enheter och omvårdnadsområden


Fördelar med att arbeta som staffetläkare

Behovet för stafettläkare har varit stort i många år och det blir inte mindre. Att arbeta som stafettläkare ger dig många fördelar oavsett om du önskar ta enstaka pass, arbeta deltid eller jobba på heltid.
Som hyrläkare hos iDoc får du:
- Själv välja när och hur mycket du vill jobba.
- Lyxen att påverka din lön.
- Slippa tänka på administrativa uppgifter.
Många av våra stafettläkare tycker att de främsta fördelarna med att arbeta är friheten att själv kunna styra sin tid. En annan fördel är att du får möjlighet att uppleva många olika arbetsplatser och på så sätt utvecklas i din yrkesroll. Vill du jobba minst 6 månader på samma arbetsplats kan vi givetvis även ordna det. Vi på iDoc hittar bemanningsuppdrag som passar dig bäst.
Som stafettläkare kan du äntligen fokusera på det kliniska och mindre på det administrativa. Mindre tid på pappersarbete ger mer tid för patienter. En marknadsmässig, konkurrenskraftig ersättning och förmåner är givetvis också en attraktiv faktor som gör att många läkare väljer att bli hyrläkare vid sidan av sin fasta tjänst.


Stafettläkare lön - hur mycket tjänar man som hyrläkare?

Väljer du att arbeta som stafettläkare erbjuder vi på iDoc alltid konkurrenskraftig och hög ersättning.
Lönesättningen för stafettläkare på iDoc är individuell och baseras på flera faktorer som till exempel:

 • Erfarenhet
 • Kompetens
 • Typ arbetsuppgift
 • Region som uppdraget utförs i

Utöver konkurrenskraftiga löner, hög flexibilitet där du själv väljer var och hur mycket du ska jobba erbjuder vi andra förmåner i form av att vi står för resor och boende om du väljer att arbeta som stafettläkare på annan ort där du inte är hemmaboende.
Självklart har du rätt till lagstadgad sjuklön om du väljer att jobba som stafettläkare på iDoc.
Du ges även valmöjligheten att arbeta som anställd hos oss eller fakturera genom eget företag.Uppdrag som stafettläkare i hela Sverige

På iDoc har vi ett gediget utbud av uppdrag för dig som vill jobba som stafettläkare / hyrläkare i hela Sverige. 
Vi samarbetar med vårdgivare som erbjuder uppdrag inom en rad olika områden som till exempel: primärvård, medicin, kirurgi, radiologi, oftalmologi och psykiatri.
Nedanför kan du läsa mer ingående om varje område och se vilket som kan vara passande för dig.

Områden där vi erbjuder hyrläkare/stafettläkare uppdrag

Vi erbjuder varierande uppdrag inom allmänmedicin och specialistkompetens.
Primärvård:
Legitimerade läkare, allmänläkare, distriktsläkare
Specialist i företagshälsovård
Specialist i arbetsmedicin
Specialistläkare i psykiatri, ortopedi, kardiologi m fl.
Akutläkare
Medicin:
För specialistkompetens inom Barnmedicin, Internmedicin, Beroendemedicin, Arbetsmedicin, Geriatrik, Kardiologi, Neurologi, Lungmedicin, Medicinsk Rehab, Reumatologi, Gastroenterologi, Hematologi, Endokrinologi, Infektion, Patologi, Allergologi, Ortopedi, Anestesi, Dermatologi, obstetrik, gynekologi, onkologi
Kirurgi:
Anestesi och intensivvård, Plastikkirurgi, Thoraxkirurgi
Barn- och ungdomskirurgi, Handkirurgi, Kärlkirurgi
Radiologi:
Nuklearmedicin: Klinisk fysiologi, Onkologi
Oftalmologi:
För ögonläkare inom kataraktkirurgi, medicinsk retina, glaukom, barnoftalmologi, neurooftalmologi, okuloplastik samt allmän mottagning

Psykiatri: Psykiatriska specialiteter: Psykiatri, Barn- och ungdomspsykiatri, RättspsykiatriJobba som Stafettläkare genom iDoc - Vi tar hand om det administrativa

Vi på iDoc ser våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi bland annat en hög service med flertalet intressanta uppdrag enligt dina behov och önskemål.

Att jobba som hyrläkare / stafettläkare genom iDoc kommer med flera fördelar. Arbetslivet är på många sätt mycket flexiblare då du själv styr över hur mycket och när du ska arbeta.
Som stafettläkare hos iDoc blir du vid uppstarten tilldelad en personlig bemanningskoordinator som hjälper till med allt från att hitta rätt typ av uppdrag för dig beroende på kompetens och var du vill arbeta.
Du behöver inte heller tänka på pappersarbete och administrativa arbetsuppgifter. Vi sköter allt praktiskt och administrativt som till exempel:
När du arbetar som hyrläkare via iDoc får du en driven och engagerad arbetsgivare som ser till att du bland annat får:
- En personlig kontaktperson som hjälper dig med allt det praktiska
- Möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling
- En marknadsmässig och konkurrenskraftig lön
- Skräddarsydda uppdrag
- Frihet och flexibilitet
- Försäkringar
- Tjänstepension
- Kollektivavtal
- Semesterersättning
- Unika förmåner
Vi minskar det administrativa arbetet så att du kan fokusera mer på kliniskt arbete och göra det du är bäst på.
Välkommen att kontakta oss på så berättar vi mer!

Arbeta som anställd hos iDoc eller fakturera genom eget företag

Hos oss väljer du själv om du vill arbeta som anställd hos iDoc eller fakturera genom eget bolag.
Skulle du vilja starta eget bolag hjälper vi dig med att komma igång så att du får en enkel och smidig start som företagare.
Har du frågor eller funderingar om anställningsformer och fakturering som stafettläkare kan du höra av dig till oss så berättar vi mer om olika upplägg.Fördelar med att jobba som hyrläkare hos iDoc

Att arbeta som hyrläkare / stafettläkare ger dig ett flexiblare arbetsliv där du själv styr över din arbetstid. 
Du har också friheten att välja arbetsplats och på vilken ort du ska arbeta vilket ger dig vidareutveckling i din yrkesroll med nya erfarenheter.
På iDoc kan du välja bland en stor mängd bemanningsuppdrag och hitta det som är mest passande för dig.
Ersättningen du får som hyrläkare är det något som det talas mycket om. I många fall kan du som hyrläkare ta del av en högre ersättning i jämförelse med en fast anställning inom vården för region och kommun.
Du kommer spenderar mindre tid på administrativt pappersarbete och mer på det kliniska arbetet som läkare vilket innebär att du kan lägga mer tid åt patienterna.iDoc - Bemaningsföretaget som ger dig både trygghet och frihet

iDoc är specialiserade på bemanning av läkare som erbjuder många olika typer av uppdragsgivare. Vi har lång erfarenhet inom hälso- och sjukvård. Som hyrläkare hos oss kan du välja det uppdrag som du önskar och som passar dig bäst. Våra uppdragsgivare omfattar allt från små privata vårdinrättningar till större sjukhus. 
Hos oss behöver du inte oroa dig över boende eller spendera tid på myndigheter och möten. Din personliga kontaktperson på iDoc hjälper dig med allt det praktiska som till exempel resor, boende, bank, försäkringar, skattefrågor, löner och mycket annat. Vi erbjuder varierande uppdrag i hela landet och lägger stor vikt vid att lära känna alla våra hyrläkare för att kunna presentera det bästa alternativet för varje individ.  
Du kan välja om du vill jobba som anställd med lön eller bli underleverantör till oss där du får din ersättning utbetald till ditt företag. Vi är flexibla och erbjuder bekväma lösningar till dig som vill arbeta genom eget företag. Funderar du på att starta eget kan vi hjälpa dig med praktisk vägledning.

Lång erfarenhet

På iDoc har vi lång erfarenhet inom vårdbemanning av läkare med uppdragsgivare i hela landet.
Väljer du att arbeta som stafettläkare hos oss erbjuder vi en stor variation av uppdrag där du själv väljer fritt efter dina egna önskemål.
Vi har stor förståelse för vad läkaryrket innebär, vilken kunskap som krävs och ansvaret som följer med arbetet.
Därför erbjuder vi trygga avtal, bra villkor och flexibilitet där du själv väljer var, när och hur mycket du ska arbeta.
Som bemanningsföretag och arbetsgivare för stafettläkare / hyrläkare är välmåendet bland vår personal högst upp på prioritetslistan. Vi vill erbjuda optimala arbetsförhållanden där du själv kan vara med och påverka din arbetssituation.
Om du är intresserad av möjligheterna att jobba som konsult hos oss ber vi dig fylla i intresseanmälan nedanför så kontaktar någon av våra bemanningskoordinatorer dig snarast. Du kan även alltid ringa in till oss via telefon 011 -4422292  eller direkt till en av våra bemanningskoordinatorer om du har några frågor eller funderingar. Därför ska du välja iDoc som bemanningsföretag

På iDoc vill vi vara det självklara valet för dig som vill arbeta som hyrläkare. Vi hjälper dig med allt för att komma igång så att starten som stafettläkare ska bli så smidig som möjligt.

 1. Flexibelt arbetsliv
  Välj själv hur mycket och var du ska jobba. Du kan själv välja om du ska arbeta som hyrläkare på heltid, deltid eller extra.

 2. Konkurrenskraftig ersättning
  På iDoc erbjuder vi konkurrenskraftig ersättning. Lönesättningen är individuell och sätts utifrån arbetslivserfarenhet, arbetstid och vilken typ av uppdrag som utförs.
 3. Personlig service
  När du börjar arbeta som hyrläkare får du en personlig kontaktperson som hjälper dig att komma igång och sköter det praktiska runt omkring ditt arbete.

 4. Slipp administrativt pappersarbete
  Vi hjälper dig med pappersarbete och administrativt jobb för att du ska kunna fokusera på ditt arbete som hyrläkare. Ska du arbeta på en annan ort hjälper vi dig med logistiken och boendet.

 5. Fortlöpande utbildning
  Under ditt arbete ser vi till att få fortlöpande utbildning så att du kan utveckla din kompetens inom ditt yrke.

Vill du få mer frihet och själv kunna bestämma hur mycket du ska arbeta kan du kontakta oss på iDoc så berättar vi mer.

FAQ om hyrläkare / stafettläkare

Hur mycket tjänar en stafettläkare?
En stafettläkares lön beror på ett par olika faktorer:
Det beror bl.a. helt på vilket uppdrag man arbetar på, erfarenhet och specialistutbildning.
Ersättningen skiljer sig från landsting till landsting. Generellt sätt är ersättningen högre ju längre norrut i landet uppdraget finns.

Vad innebär det att arbeta som stafettläkare?

Stafettläkare, en läkare jobbar som konsult. (Stafettläkare kallas också hyrläkare) Det kan läkaren göra utöver sin ordinarie anställning eller på heltid. Man kan arbeta som anställd på ett bemanningsbolag eller fakturera bemanningsbolaget.

Hur många arbetar som stafettläkare i Sverige?
Enligt Dagens Medicin så arbetar var femte läkare som hyrläkare / stafettläkare

Vad tjänar en hyrläkare i Norge?
Vad en stafettläkare tjänar i Norge beror på ett par olika faktorer:
Det beror bl.a. helt på vilket uppdrag man arbetar på, erfarenhet, specialistutbildning och vilket avtal bemanningsföretagen har

Vad kostar det att hyra en stafettläkare?

Vad en stafettläkares kostnad i lön är beror på ett par olika faktorer:
Det beror bl.a. helt på typ av uppdrag, erfarenhet och om läkaren i fråga har en specialistutbildning.

Vilket är det bästa vårdbemanningsbolaget?
Vilket företag inom vårdbemanning som är det bästa valet är en fråga som engagerar många. Hos oss anser vi att vi är det självklara valet. Det finns flera olika vårdbemanningsbolag att välja mellan, och det är avgörande att du som läkare eller sjuksköterska känner dig säker och bekväm med ditt val.
iDoc utmärker sig genom att vi själva arbetar inom vården. Vi anser att denna erfarenhet är av stor vikt för att kunna leverera den allra bästa vårdbemanningen. 


Kontakta oss